Praktiske oplysninger

Måltider

Måltiderne i børnehaven er en fælles social begivenhed, som skal fremme børnenes lyst til at spise – og spise sundt. Det er vigtigt, at måltiderne foregår i en rolig og rar atmosfære, der indbyder til at nyde maden. 

Morgenmad
Mellem kl. 7.00 – 8.00 kan alle børn få lidt morgenmad bestående af havregryn eller cornflakes med mælk.

Formiddagsmåltid
Kl 9.30 efter samling på stuerne, får vi et let måltid bestående af hjemmebag, en skorpe eller knækbrød samt et glas vand. 

Frokost
Ved 11.30-tiden spiser vi frokost. Alle børn skal selv medbringe deres madpakke hjemmefra, som vi spiser i fællesskab på stuerne. Frokosten er et vigtigt måltid på dagen i børnehaven, fordi vi alle samles på stuerne. Det giver en pause fra høj aktivitet, hvor vi i rolige omgivelser kan nyde vores mad i et stille tempo.

Eftermiddagsmad
Børnene medbringer en ”frugtpose” hjemmefra. Her kan forældrene lægge nødder i, frugt, gulerod og lign. Hvis børnene er mere sultne efter de har spist deres frugtposeindhold, er der mulighed for at få et stykke rugbrød, knækbrød eller hjemmebagt brød/boller.

Se Fødevarestyrelsens link forneden hvor der er gode ideer til alt om kost.

Se materialet ”Det fælles Frokostmåltid”

 

Fødselsdage

Fødselsdage er en vigtig begivenhed, og de fleste børn vil også gerne fejre deres fødselsdag enten med besøg fra børnehaven derhjemme eller ved at dele noget ud i børnehaven.

Fødselsdag i børnehaven
Vi vil meget gerne være med til at fejre dit barn her i børnehaven. Der er mange måder at gøre det på, oftest har forældrene kage eller frugt med til stuens børn, som barnet så deler ud. Vi vil stille flag ved døren, skrive tillykke på tavlen og synge fødselsdagssang til samling. Til sidst får barnet en gave fra alle børnene.

Fødselsdag derhjemme
Skulle børnene ønske at invitere stuens børn eller sin egen gruppe hjem, så kommer vi gerne - både børn og medarbejdere.

Støt fællesskabet
Der deles ikke invitationer ud til "udvalgte" børn i Stokrosen, de skal sendes med posten. Det er af hensyn til de børn, der ikke er inviteret med.

Vi håber, I forældre vil være med til at styrke det fællesskab, vi har i børnehaven og invitere hele gruppen eller stuen hjem, når der er fødselsdag. Er du som forældre i tvivl om, hvem dit barn deler gruppe eller stue med, kan du altid tage fat i os medarbejdere her i Stokrosen, så kan vi hjælpe dig.

Slik og søde sager
Der skal være plads til et stykke kage indimellem, men vi anbefaler, at I prøver at begrænse børnenes sukker indtag.

Børnene må ikke få slik med tilbage til børnehaven, da det skaber konflikter i forhold til de børn, der ikke har været med til fødselsdagen.

Legetøjsdag

Legetøj med hver dag

For at imødekomme alle de søde krammebamser, dukker, klæd ud tøj, biler mm, som fandt deres vej de øvrige dage i løbet af ugen, er det nu legetøjs dag hver dag i stedet for kun om fredagen.

Børnene kan tage legetøj med hver dag og reglerne er stadig de samme. Vi, personalet bruger ikke tid på at finde forsvundet legetøj og legetøj med hjemmefra er på eget ansvar.

 

Hygiejne

Den daglige hygiejne i Stokrosen er en naturlig del af vores dagligdag

Vi lægger stor vægt på at lære børnene god hygiejne.

Det skal gerne blive en sund vane at vaske hænder, når man har været ude at lege, inden man skal spise, efter toiletbesøg og inden madlavning.

Vi lærer også børnene at pudse deres egne næser med efterfølgende håndvask, at hoste væk fra andre og i egen arm samt være gode til at tørre skoene af i måtten, når de træder ind af døren.

En god hygiejne er en naturlig del af vores hverdag, og børnene vil opleve, at det en del af den daglige rutine, at vi eksempelvis skal vaske vores hænder inden vi spiser frokost sammen.

Sygdom

Vi modtager børnene i Stokrosen, når de igen kan følge deres dagligdag.

Febersyge børn eller anden smitsom sygdom modtages ikke i Stokrosen. Børnene skal være raske når de kommer tilbage efter sygdom. Børnene skal være i stand til at følge vores dagligdag.

Vi underretter jer når der er sygdomstegn opstået i Stokrosen.

Vi giver heller ikke medicin.

Via vores tavle kan I se hvilke sygdomme/symptomer der er løbende i Stokrosen.

Aflevering og afhentning

Husk at sige farvel når du forlader Stokrosen

Aflevering
Husk altid at sige farvel til dit barn. Vi vil altid gerne hjælpe med at vinke. 

Afhentning
Husk at slukke din mobil inden du går ind i Stokrosen. Det er nemlig nu du har dagens vigtigste møde - mødet med dit barn. 

Det er en god ide at hilse på dit barn før du evt. henter madkasser/ frugtposer eller snakker med personalet.

Støt dit barn til at rydde op efter sig inden I går hjem, og det er dig som forældre der også bestemmer hvornår I går.

Vi vil gerne sige farvel til jer inden I går, så vi kan krydse barnet ud.

Bleer

Børnene skal have egne bleer med. Bleerne lægges på barnets hylde på badeværelset.

Lukkedage i daginstitutioner

Vi følger Helsingør Kommunes politik for lukkedage

Gå til lukkedage i daginstitutioner